Get Adobe Flash player
Címlap Hírek Friss hírek Képzések a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

Képzések a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

 

A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1.2 „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergenciarégiókban)” projekt célja, hogy a célcsoportjába tartozó személyeket a támogatás nélküli munkaerő-piacra segítse, komplex, személyre szabott, a helyi munkaerő-piaci lehetőségekhez és igényekhez igazodó szolgáltatásokkal és támogatásokkal.

A projekt keretében 2011 őszén öt tanfolyamot indított a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a rétsági ésa balassagyarmati kirendeltséggel közösen, egyet pedig saját szervezésben, rétsági helyszínnel. A balassagyarmati tanfolyamok közül már két képzés befejeződött, térségünkből négy Pályázatíró és projektmenedzsment, öt pedig Társadalombiztosítási ügyintéző szakképzettséget szerzett. Jelenleg folyamatban van még a Szociális gondozó és ápoló, a Szakács és az Alapfokú angol nyelvvizsgára felkészítő tanfolyam, melyen összesen kilenc vesz részt a rétsági kistérségből.

Rétsági helyszínnel Erdőművelő és motorfűrész-kezelői tanfolyam zajlik, amelynek keretében 16 képzését biztosítjuk. A képző az elméleti oktatás mellett nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati oktatásra is, melynek keretében a városban néhány hónap alatt komoly értékteremtő munkát végeztek a résztvevők. Mindenszentek ünnepe előtt a temető környékét tették rendbe, örökzöldeket, cserjéket ültettek, nemcsak a temető, hanem a polgármesteri hivatal környékén is, szebbé téve ezáltal a város központját. Tereske és Rétság között erdőt telepítettek, közel 3000 csemetét és 2 mázsa makkot ültettek el. Jelenleg a rétsági repülőtér melletti kis erdő takarításán és a környéken összegyűlt szemét eltüntetésén dolgoznak. Mindezzel felhívják a figyelmet a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem ügyére, mely az Európai Unió tagjaként hazánk egyik fontos feladata.

A projekt keretében az év során több tanfolyamot is tervezünk, mely a projekt célcsoportjainak megfelelő hátrányos helyzetű álláskeresők számára elérhető. További információért forduljanak bizalommal a programért felelős kirendeltségi munkatárshoz, Tóthné Kovács Kingához (tel: 35 550-118)!

Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Rétsági Kirendeltsége