Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.
Bejelentkezés
Regisztráció

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Tájékoztató

a járvány megelőzése érdekében elrendelt

Kormányzati, és Önkormányzati rendelkezésekről

 

Tisztelt Kisecsetiek! Tisztelt Ügyfeleink!

Az Önkormányzat jelenlegi leterhelését figyelembe véve, a koronavírus járvány megelőzése érdekében tett alábbi intézkedésekről tájékoztatom Önöket:

Polgármesteri Hivatal:

A 40/2020. (III.11.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a tömeges megbetegedéssel járó humánjárvány következményeinek elhárítása érdekében megszüntetjük a személyes ügyfélfogadást.

Az ügyfélfogadás 2020. március 16-tól határozatlan ideig a következők szerint módosul:

Kérem, hogy ügyeiket – amennyiben az a jellegét tekintve lehetséges – elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, telefonon, postai úton intézzék.

A hivatal munkatársaival történő kapcsolattartás:

A személyes ügyfélkapcsolat kizárólag az ügyintézővel telefonon a

06-35-355-187, vagy a

06-20-213-7492 ügyeleti telefonszámon, valamint a

kisecset2655@gmail.com e-mail címen,

előre egyeztetve, halaszthatatlan ügyben (pl. haláleset) - mérlegelést követően - lehetséges.

Egyéb kérdés megválaszolására, kérem, az alábbi számokon érdeklődjön:

Pribelszki Tamás polgármester: 06-20-560-6822

Jele Tibor jegyző: 06-30-895-5929

Falugondnok:

Mivel a falugondnok az a személy, aki a veszélyhelyzetben lebonyolíthatja, és segíthet a bevásárlási, gyógyszerbeszerzési, ebédszállítási feladatokban, ezért fontos, hogy segítsük a munkáját.

A járvány terjedésének visszaszorítása érdekében felfüggesztem a falugondnoki busszal történő személyszállítást.

A falugondnok kiemelten segít a lakosságnak az alapvető, és létfenntartáshoz szükséges élelmiszerek, termékek, és gyógyszerek beszerzésében.

A bevásárló napok számát a heti kettőről, heti három alkalomra bővítjük: Hétfő, Szerda, Péntek.

Ezeken a napokon reggel 08:00 óráig a szükséges termékek listáját, kérem, juttassák el a falugondnoknak.

Elérhetősége: tel: 06 20 241 5216, vagy e-mail: kisecset2655@gmail.com

A lakossági ellátás kiegyensúlyozott, a készletek biztosítják a kiskereskedelmi forgalomban esetlegesen, rövid időre jelentkező hiányok pótlását. Gondolja végig saját szükségleteit, és annak megfelelően intézze vásárlásait!

A falugondnokkal történő személyes találkozás során kérem, mindenki tartsa be az ajánlott óvintézkedéséket!

Szociális Étkeztetés: 

Lehetőség van Szociális étkezés igénylésére. Egy adag ebéd ára maximum 560 Ft,

Ehhez szükséges három darab 3 részes ételhordó beszerzése az igénylőnek.

Amennyiben igényt tartanak az étkeztetésre, kérem, jelezzék a hivatal fenti elérhetőségein keresztül.

A jelenlegi járványveszély miatt az igénybevevők figyelmét felhívom az ételhordók fertőtlenítésére!

Orvosi ellátás:

Rendelési idő továbbra is Hétfő 11:00-12:00 óráig.

Kérem önöket, hogy a gyógyszer felíratást telefonon intézzék, és csak indokolt esetben jöjjenek személyesen!

A gyermekorvos és a fogorvos esetében csak sürgősségi ellátás valósul meg. Kérdéseikkel a rendelő egészségügyi dolgozóihoz bizalommal fordulhatnak.

A gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig.

 Ha a szakorvosi javaslat érvényessége a veszélyhelyzet időtartama alatt lejárt, a háziorvos az egészségügyi dokumentációban rögzíti, hogy a veszélyhelyzetre tekintettel ideiglenesen meghosszabbításra került a szakorvosi javaslat.

Hatósági házi karantén: 

A hatósági házi karanténban tartózkodók ellátásáról való gondoskodás a települési önkormányzat polgármesterének feladata.

Kérek minden Kisecseten hatósági házi karanténba helyezett személyt, hogy szükség esetén jelezze ezt a 06 20 560 6822 telefonszámon, vagy a kisecset2655@gmail.com e-mail címen, hogy a szükséges ellátásról gondoskodni tudjunk.

Hulladékszállítás:

A Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft – a Magyarországon kialakult járványügyi veszélyhelyzet tükrében – különböző, a szolgáltatást érintő változtatásokat vezet be: Március 16-tól kezdődően határozatlan ideig szünetelteti ügyfélszolgálatain a személyes ügyfélfogadását. Az online csatornákon keresztül továbbra is elérhetőek kollégáik, amelyekről bővebben honlapjukon tájékozódhat: https://www.zoldhid.hu/ugyfelszolgalat.

A kialakult helyzetre való tekintettel a szolgáltatás igénybevételére feljogosító matricák ellenőrzését ideiglenesen szünetelteti, akárcsak a házhoz menő lomtalanítási szolgáltatást.

Március 17-től rétsági és balassagyarmati hulladékudvaraik ideiglenesen nem fogadnak Ügyfeleket!

Továbbá, korlátozzák a nógrádmarcali és a kerepesi hulladékkezelő központunkba történő lakossági hulladékok beszállítását: csak a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. és a szerződött alvállalkozók gépjárműi hajthatnak be a területre.

Mindezek mellett kérik Ügyfeleiket, hogy a fertőzésveszély csökkentése érdekében a hulladékgyűjtő edényekbe – kukákba – kizárólag lezárt zsákokban helyezzék el a hulladékot.

Amennyiben a hulladékgyűjtő edény mellé plusz hulladékot helyeznek el, ezt egészségügyi okokból dupla zsákban tegyék meg, ügyelve arra, hogy a társaságuk által biztosított gyűjtő legyen a külső.

A felsorolt változások mellett társaságuk folytatja a jogszabályok által is előírt hulladékgazdálkodási tevékenységét.

Idősek ellátása:

A 70. életévüket betöltött személyeket a Kormány arra kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el.

Ha a 70. életévét betöltött személy ezt vállalja, és erről az önkormányzatot tájékoztatja, az ellátásáról való gondoskodás a települési önkormányzat polgármesterének feladata.

Kérem, hogy szükség esetén jelezze ezt a 06 20 560 6822 telefonszámon, vagy bármely kommunikációs csatornán.

A falugondnok minden lehetséges érintetthez el fog jutni, felméri az esetleges igényeket, és tájékoztatja a továbbiakról.

A koronavírus-fertőzés kifejezetten az idős emberekre, krónikus betegekre veszélyes. Rájuk kell legjobban vigyáznunk!  Minden 6. fertőzöttből nagyjából 1-nél alakul ki súlyos betegség és légzési nehézség. Azoknál valószínűbb ezeknek a kialakulása, akiknek már olyan meglévő egészségügyi problémáik vannak, mint a magas vérnyomás, szívproblémák, vagy cukorbetegség, valamint az idősebbeknél.

Egyéb rendelkezések:

A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet szerinti vendéglátó üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tilos tartózkodni.

A vendéglátó üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az élelmiszer elvitelre történő megrendelése és átvétele, valamint a vételár megfizetése céljából és időtartamára korlátozódóan megengedett a tartózkodás.

Rendezvény helyszínén a résztvevők számától és a rendezvény helyszínétől függetlenül tilos tartózkodni. Gyűlés helyszínén tartózkodás tilos.

Nem minősül rendezvénynek a vallási közösség szertartása, továbbá a polgári házasságkötés és a temetés.

Szabálysértést követ el, aki

a) vendéglátó üzletben,

b) üzletben,

c) rendszeres zenés, táncos rendezvényen,

d) a rendezvény helyszínén, valamint

e) az előadó-művészet valamennyi ágának fellépése céljából megtartott eseményen, függetlenül annak nyilvánosságától (színház, tánc-, zeneművészet), a moziban, a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvényben meghatározott közgyűjteményben, közművelődési intézményben és közösségi színtérben meg nem engedett időpontban vagy meg nem engedett módon tartózkodik.
 

Információs vonalak:

06 80 277 455

06 80 277 456

koronavirus@bm.gov.hu


Együttműködésüket előre is köszönöm!

Kisecset, 2020. március 17.

Pribelszki Tamás

polgármester