Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.
Bejelentkezés
Regisztráció

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Eszközbeszerzés közterület karbantartására Kisecseten

Projekt elszámolható költsége: 3 893 311 Ft

A kiírás kódszáma: MFP-KKE/2019

A Magyar Falu Programról az alábbi linken találhat bővebb információkat: https://magyarfalupalyazat.hu/

Kisecseten a belterületi közterületek karbantartása komoly kihívás az Önkormányzat számára. Ennek megkönnyítése érdekében különféle zöldfelület kezelő gépek beszerzését szeretnénk megvalósítani a pályázat segítségével.

Kisecset község Nógrád megye rétsági járáshoz tartozó település. Hegyek közé zárt kis falu, ahonnan út nem vezet tovább. Ebből adódik, hogy műúton megközelíthető egyetlen szomszédja a 3 km távolságra lévő Kétbodony, amely község Kisecsettel együtt közigazgatásilag sokáig Romhányhoz tartozott. Kisecseten a közterületek karbantartását, a zöldfelületek kezelését Önkormányzatunk végzi közmunkaprogram keretében, a falugondnok, és a karbantartó szakmai irányítása mellett. A vonzó környezet kialakításához nélkülözhetetlen az ápolt, tiszta, karbantartott közterületek folyamatos gondozása. Ehhez szükségesek a pályázat segítségével beszerezni kívánt gépek. Tervezünk beszerezni kettő darab fűkaszát, a kiválasztásnál fontos szempont volt a környezettudatosság, ezért a STIHL akkumulátoros gépei mellett döntöttünk, melyek elektromos meghajtásuknak köszönhetően nem szennyezik a környezetet, és a zajszintjük is megfelelően illeszkedik a vidék nyugalmához. Mivel a közmunkaprogramban korlátozott létszámú munkavállalót tudunk alkalmazni, a kezelendő zöldfelület nagysága, és a terepviszonyok viszont indokolják az embert kímélő, és hatékony megoldásokat, ezért szintén tervezzük egy egytengelyes traktor beszerzését is, amely nagyban megkönnyíti, és hatékonyabbá teszi a fűkaszálási műveleteket. Kétbodony településsel közigazgatási határaink szomszédságán felül a közös önkormányzati hivatalhoz tartozás is összeköt. Támogatott pályázat esetén együttműködési megállapodás keretében Kétbodonynak ingyenesen használatba adjuk a beszerzésre kerülő eszközöket, hogy egyszerűbbé tegyük a településük karbantartását. A pályázat segítségével beszerzésre kerülő gépek nagyba hozzájárulnak a településünkről kialakított jó benyomás keltéséhez, valamint az ápolt, karbantartott közterületek komfortosabbá és élhetőbbé teszik Kisecsetet az itt lakók számára.

Településünk egy főre jutó adóerő-képessége a 2018. év adatai alapján igen alacsony. A fejlesztés megvalósításának helye a kedvezményezett járások besorolásáról szóló 290/2014. (XI. 26.) Korm. rendelet alapján; Kedvezményezett járás A fejlesztés megvalósításának helye a kedvezményezett települések besorolásáról és a besorolás feltételrendszeréről szóló 105/2015. (IV. 23.) Korm. rendelet alapján; Társadalmigazdasági és infrastrukturális szempontból kedvezményezett település Az önkormányzat a közterület karbantartására beszerzendő eszközöket együttműködési megállapodás keretében ideiglenesen más - 5000 fő, és ez alatti – Magyarország közigazgatási határain belüli települési önkormányzat részére ingyenesen használatába adja.