Get Adobe Flash player
Címlap Közérdekű adatok 1. Alapadatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők 1.1.2 Jegyzőkönyvek 16-2013.12.02. Falugyűlés

16-2013.12.02. Falugyűlés

 

16/2013 sz. jegyzőkönyv

Falugyűlés

 

Készült:Kisecset községi Önkormányzat képviselő-testületének soron következő falugyűléséről.

Az ülés helye: Községháza – Kisecset

Az ülés időpontja: 2013. december 02. 17 órakor

Jelen vannak:Fodor Csilla polgármester

                         Kacsári Lászlóné alpolgármester  

                         Glózik László képviselő

 Igazolatlanul távol maradt: Füri János képviselő, Pribelszki Mónika képviselő

Tanácskozási joggal: Dr.Villant Gréta jegyző

Jegyzőkönyvvezető: Valkó Erika igazgatási főelőadó

Jelen vannak:Jelenléti ív szerint 10 .

Fodor Csilla polgármester:Akkor elnézést, elkezdhetnénk. Mindenkit sok szeretettel köszöntök 2013. december 2-án 17 órakor tartandó kisecseti falugyűlésünkön. Engedjék meg, hogy köszöntsem külön Dr. Villant Grétát, hogy eljött és elfogadtad a meghívásunkat. Jelezni szeretném, hogy falugyűlésünk hangfelvételre kerül, illetve felkérem Valkó Erikát, hogy a jegyzőkönyvet vezesse. Pár mondatban szeretném tájékoztatni a kisecseti lakosokat, egyrészt a kisecset a kisecset község önkormányzatának költségvetéséről 2013 negyedik évi koncepciójával kapcsolatban illetve a múlthét szerdán testület által elfogadott szemétszállítással kapcsolatban.

A képviselőtestület által elfogadásra került a 2013 harmadik negyedévi költségvetés, mellyel kapcsolatban felolvasnám a beszámoló szöveges részét tájékoztatási céllal (mellékelve).

A legutóbbi testületi ülésen a képviselők megvitatták a 2014. évi szemétszállítási lehetőségeket és úgy döntöttünk egybehangzóan, hogy 2014. január 1-től a Zöldhíd Zrt. fogja elszállítani községünkben a kommunális hulladékokat. A három település polgármestere ült le a Zöldhíd Zrt.  képviselőivel tárgyalni az alábbi információkat tolmácsolom a lakosok felé . Mindenkinek lehetősége lesz 80l-es kukának az igénylésére, ennek a 80l-es szabványos tárolónak az éves ürítési díja  bruttó 23500 Ft . Akinek 120l-es kukája van az is igényelheti a 80l-es kukát, amennyiben a 80l-es edényzet nem elég, akkor vásárolhat zsákot a szemét kirakásához, aminek a Zöldhíd Zrt.  által meghatározva ára bruttó 465 Ft. Szelektív hulladék gyűjtése zsákos formában lesz megoldva.  A kukák jelenleg a NéPa tulajdonát képezi, lehetőség van arra, hogy a lakosok 5000 Ft bruttó áron ezeket az edényzeteket megvásárolja és a Zöldhíd Zrt. ezeket ingyen 80 l-es kukákra cseréli ki. Természetesen lehetőség van a Zöldhíd Zrt. –nél a kukák bérlésére is.  A szemétszállítás időpontja előre láthatólag hétfőn lesz.

Rajtam kívül két képviselő van jelen a terembe Kacsári Lászlóné és Glózik László. Kérnénk szépen a kérdéseket.

Füleki József lakos: A fával kapcsolatban, felvetődött, hogy fát lehet igényelni, és akkor a testület úgy döntött, hogy nem tudjuk felvállalni a költségeket. Aki fát kap, az kifizeti a plusz költségeket, hogy ne az önkormányzatot terhelje.

Fodor Csilla polgármester: Ez nem lehetséges, törvénytelen, ilyenekben nem veszünk részt.

Pádár József lakos: Eddig is vitték a fát. Eddig nagyobb kocsival, most már kisebbel

Füleki József lakos: Úgy hallottam, hogy 1870 település kapott állami támogatást, nem is kellett igényelni. Kisecset benne van.

Fodor Csilla polgármester: Azok a települések kaptak állami támogatást melyeknek tartozásuk volt.

Füleki József lakos: Nekünk nem volt tartozásunk?

Fodor Csilla polgármester: Nem volt tartozásunk.

Matikovszki Józsefné lakos: A szelektív hulladékgyűjtést szeretném megkérdezni, a papírnak és üvegnek külön kapunk zsákot?

Fodor Csilla polgármester: Igen.

Tóth Zsuzsanna lakos: A gyűjtőzsákok külön pénzbe kerülnek,tehát azok a 400 forintos zsákok?

Fodor Csilla polgármester: Nem, a szelektív gyűjtő zsákokat minden lakos ingyen fogja megkapni A bio lesz 65 forint.

Tóth Zsuzsanna lakos: Elszomorító, hogy mennyire nem érdekli a képviselőket, hogy mi van a faluban. El se jönnek. Nem lehet velük beszélgetni, mert nagyrészük a faluban sincs, vagy fussak utána 40-nel, hogy feltegyek neki egy kérdést? Tehát én úgy érzem, hogy nem képviselnek. Addig képviseltek még szavazni kellett rájuk. Akkor minek választotta meg magát? Minek jelentkezett? Azt hitte, hogy eljön egy hónapba egyszer a testületire, megkapja az órabérét és jó napot kívánok? Ha én el tudok jönni, mert érdekel, akkor elvárom egy képviselőtől, hogy eljöjjön legalább egy félévben, vagy egy évben egyszer és meghallgassa a lakosokat. Ennyire nem érdekli a falu sorsa őket? Egyszer egy hónapba feltartja, a kezét majd távozik, vagy még akkor sem.

Bíró Mária lakos: Ha a tiszteletdíja nem lenne, átutalva akkor megkérdezné, hogy miért nincs átutalva.

Kacsári Lászlóné alpolgármester: Annyit szeretnék mondani, hogy ma a Mónika azért nem tudott eljönni, mert ma kezdett dolgozni, új munkahelye van. A Jani Angliába van, 8-án jön haza.

Tóth Zsuzsanna lakos  :  Hála az istennek, hogy van munkája, nem kell kuncsorognia a tagdíjáért meg nem kell közhasznú munkával megélnie, mint nekünk, de az, hogy ennyire ne érdekelje a képviselőket a falu sorsa . Annyira nem képvisel, hogy nagyon, sőt, ellenem van, mint kisecseti lakos ellen.

Kacsári Lászlóné alpolgármester: Én csak ennyit tudok mondani, hogy a mai napot igazoltam neki.

Tóth Zsuzsanna lakos: Az előző falugyűlés… most sajnálom, hogy te vagy itt, mert te mindenkinek jót akarsz, de az előző gyűlésen, ami 1 éve volt a Mónika felkérte  a polgármester asszonyt, hogy védje meg a testületét. Milyen alapon védje meg? Azt nem a polgármester választja, hanem a kisecseti lakosok, és elvárom, hogyha rá szavaztam, akkor képviseljen. A polgármester kapja a testületét és nem választja. Azt veszem észre, mikor elolvasom a jegyzőkönyvet és hallom mi történik, hogy ellenünk beszél a kisecseti testület, Kétbodonnyal szemben. Lásd a buszt. Ki lettünk zavarva a testületi ülésről, mert nemtetszésünket mertük nyilvánítani, hogy a bodonyi polgármester asszony felelősségre vonta a mi polgármesterünket, hogy kölcsön merte adni a buszt és utána ki lettünk zavarva, mert nem tetszett. Egyszerűen egy nem tetszésnyilvánítás volt részünkről, mikor a bodonyi polgármester asszony zárt testületit rendelt azért, mert a nyúl vitte a puskát. Ő kölcsön merte kérni a buszt és rá mert ültetni egy idegileg labilis embert a buszra, totálkárosra törte a buszt és ezért a falunak nem volt hónapokig busza. Az összes tartalék pénzét arra a rohadt buszra költötte, ami soha nem lesz olyan, mint volt, ezt mindenki tudja, akinek van autója, hogy még egyszer olyat nem lehet csinálni.

 Kacsári Lászlóné alpolgármester: Zsuzsa akkor most én is szót kérek. Azt szeretném mondani, hogy ennyire vádolod a testületet, és szerinted ehhez nekünk van közünk? Ha visszagondolnék, akkor mi nem tudtunk erről, hogy a polgármesterasszony odaadja bodonynak a buszt. Nem lettünk megkérdezve, mégis mindenki minket vádol. Én például tudom, hogy a Zachar Gyula milyen állapotban volt, nem ült a Fordban még.

Tóth Zsuzsanna lakos: Nem  Zachar Gyulának adta kölcsön a buszt. A kétbodonyi polgármester kérte kölcsön a buszt és majd csak mikor már megtörtént  a baj, akkor jött mindenki, hogy jaj szegény Zachar Gyula, jaj ilyen labilis, és ki kérte el a buszt ? Ha én elkérem tőled a lábasodat Évike, és odaadom, a Bíró Marinak erre leveri a zománcát, akkor ki a felelős? Nem és ? Azért nem kaptál segélyfát, mert nincs az önkormányzatnak pénze.

Fodor Csilla polgármester: Egy pillanatra kaphatok szót? Köszönöm szépen. Én akkor is elmondtam és most is el tudom mondani. Évi a vádad alaptalan. Úgy tudom, hogy 2-3 héttel a totálkár előtt Glózik László elvitte a Kétbodonyi csapatot a Forddal Hontra, és akkor se lettetek megkérdezve.

Kacsári Lászlóné alpolgármester: De, Laci tőlem megkérdezte.

Fodor Csilla polgármester: Hogy Laci kitől kérte, vagy kitől nem kérte azt én nem tudom. Tőlem elkérte és oda adtam. Akkor miért nem vontatok felelősségre, hogy a megkérdezésetek nélkül adtam oda a buszt?

Kacsári Lászlóné alpolgármester: Jó, csak Zsuzsa úgy vádol.

Fodor Csilla polgármester: Egy pillanat., mikor megvádoltatok, akkor is felolvastam egy szabályzatot, ami alapján az én hatásköröm a falubusz útvonalának meghatározása, a képviselők véleményét kikérhetem. Nem az én buszom, a mi buszunk.

Tóth Zsuzsanna lakos  : Én, nem azért vádollak Évike, csak te, mint családilag is érintett vagy és az a busz nem jó. Én csak azért vagyok felháborodva, hogy a képviselők a falu ellen szavaztak. A falu zsebéből marta ki a busz költségét, és nem azért mert kölcsön lett adva, nem voltatok hatékonyak, hogy visszaköveteljétek. Tulajdonképpen a bodonyi önkormányzat mennybe ment és semmit nem fizetett, ami kárt okozott, semmit nem térített meg. Csak azt látom, hogy ülök a buszba és folyik be az eső, elázik a combom, mert beszakad az eső a buszba és senki még csak annyit se mond, hogy ne haragudjatok már.  Adják át az ő szar buszukat, ezt meg kenjék a hajukra. Köszönöm szépen befejeztem.

Fodor Csilla polgármester: Egyéb?

Bíró Mária lakos: Tavalyi évben se kaptak a gyerekek mikulásra ajándékot, csak csomagot. Nem tudom, ebben a faluban olyan sok gyerek van, hogy nem lehet a gyerekeknek mikuláscsomagot csináltatni? Vagy gyereknapot? Tavaly is a polgármester asszony felajánlásából lett a gyerekeknek mikuláscsomag. Erre tud valaki választ adni, mert szerintem ugyanúgy a gyerek után is fejkvótát kap a falu, nem?

Fodor Csilla polgármester: Lakosságarányosan arányosan kapjuk a fejkvótát.

Bíró Mária lakos: A gyerekek évekig kaptak csak így egyszeriben nincsen rá, nem tudom hány gyerekről van szó. Ez annyira nagy összeg, hogy egy mikulás csomagot adna az önkormányzat?

Fodor Csilla polgármester: 16 gyermek van Kisecseten, akik ide vannak bejelentve és 14 éven aluliak. Idén is  felajánlás történt, tehát meg lesz tartva a mikulásdélután .

Bíró Mária lakos: De ennyire nincs pénz. Ezt nem hiszem el. Évike valamit szóljatok, ennyire nincs?

Kacsári Lászlóné alpolgármester: Én ehhez csak annyit tudok szólni, hogy én tavaly szóltam a Csillának, hogy legalább a gyerekeknek csináljunk mikuláscsomagot. Azt mondtad, hogy nincs rá keret. Nekem a Gyula szólt, hogy felajánljanak mikuláscsomagra pénzt a gyerekeknek, én Csillának telefonáltam, ő nem engedte meg.

Fodor Csilla polgármester: Álljunk meg egy pillanatra, nem azt mondtam.Azt mondtam, hogy már meg lett véve.

Kacsári Lászlóné alpolgármester: Ne hazudjál Csilla, azt mondtad, hogy miért nem neked szólt a Gyula.

Fodor Csilla polgármester: Azt mondtam, hogy már a mikuláscsomagok megvannak, mivel éppen akkor csomagoltam őket, és azt mondtam, hogy miért nem szólt előbb a Gyula. Évike, nem szeretem, ha hazugnak állítanak be. A telefonbeszélgetésünk után, mindjárt felhívtam R. Gyulát és megbeszéltük, hogy jövőre Ő teszi a felajánlást, ha nincs pénze az önkormányzatnak. Ő megértette veled ellentétben, ha már megvannak a csomagok, máskor is tud segíteni az önkormányzatnak. 

Bíró Mária lakos: A ti tiszteletdíjatokra mindig van pénz? Válaszoljatok rá ! Én nem kaptam a múlt hónapba pénzt, úgy dolgoztam fél hónapot, hogy nem kaptam fizetést és van két kiskorú gyerekem. Igen, külföldön dolgozik az apukájuk, el lehet menni másnak is.

Kacsári Lászlóné alpolgármester: Tudom, hogy nagyon nehéz család mellett.

Bíró Mária lakos: Mert nem irigykedni kell. Meg lehet próbálni nevelni két gyereket, hogy nincs nagymama, nem kíséri el a gyereket a buszhoz… úgy hogy nincs segítség.

Kacsári Lászlóné alpolgármester: Én tudom, nehéz.

Fodor László lakos: Lehet szólni? 2-3 gondolatom lenne nekem is. Az egyik az ezzel kapcsolatos pontosan. Megkérdezném, és erre gondolom, kimutatások vannak, hisz másképpen nem lehet, a képviselők a tiszteletdíjukat hányszor és mire ajánlották fel ? Ez az egyik kérdésem. Én is voltam Rétságon képviselő, az ottani tiszteletdíjamnak a háromnegyed részét minden alkalommal valamire felajánlottam. Megkérdezem, hogy az itteni képviselők, mert úgy tudom, hogy a polgármester asszony már ajánlott fel, nem is kevés dologra, a mostani képviselők ajánlották e fel bármire is a tiszteletdíjukat?   A másik, amit mondtál Mari, hogy nincs rá pénz az önkormányzatnak akkor nem kell itt dobálni a labdát oda vissza. Úgy tudom, hogy még mindig a képviselőtestület fogadja el a költségvetést. Ha a költségvetésbe beleteszik, hogy a gyereknapra ennyit elkülönítenek, nyilván azt el kell venni valahonnan. De akkor nem kell mosakodni, hogy ő nem tudja, de ő adna. Hát a képviselő testület döntött róla, hogy a költségvetésbe mit terveznek bele. A másik dolog. Úgy tudom, hogy ilyen is van, hiszen Rétságon is volt, hogy ha nem megy valaki testületi ülésre az szankcióval jár. Meg kell vonni a tiszteletdíját. Ezzel hogy álunk, van erről kimutatás?

Kacsári Lászlóné alpolgármester: SzMSz-ben benne van.

Fodor László lakos: Igen, és akkor?

Fodor Csilla polgármester: Az SzMSz ezen pontja fel lett olvasva, meg kell vonni. A képviselőtestület többsége azt mondta, hogy nem vonjuk meg. Én felhívtam a kormányhivatalt, és azt mondták, hogy ez valóban kimeríti a hűtlen kezelést.

Fodor László lakos: És akkor most megkérdezem az itt ülő képviselőket , hogy megszavazták-e,  a saját SzMSz-üket ami rájuk nézve is kötelező, akkor ez tényleg hűtlen kezelésnek minősül. Megszavazták-e  azt, hogy nem vonják meg attól a képviselőtől a tiszteletdíjat, amit ha jól tudom, havonta legalább 20000 forint környékén van. Egy tiszteletdíjból is telne mikuláscsomagra a kisecseti gyerekeknek. Mert arra kötelessége elmenni, hiszen nem erőszak hogy jelentkezek képviselőnek, aztán meg eljárok Angliába majd én úgyse leszek itt. Ha menet közben dönt úgy valaki, hogy nincs lehetősége eljárni és lenne egy kis gerinc benne, akkor az lenne a tisztességes, hogy föláll és azt mondaná, hogy köszönöm szépen nem tudom vállalni tovább, visszaadom a mandátumot, jöjjön helyettem a következő a sorban. Ha ennyire a tisztességnél tartunk, meg egymás szemébe nézünk, akkor nem ez a tisztességes? Vagy itt kettős mércét alkalmazunk megint. És kérdezem megint, hogy kettőtök közül az elmúlt 3 év alatt ajánlottatok fel akár egyetlen havi tiszteletdíjatokat is bármilyen célra?

Kacsári Lászlóné alpolgármester: Én még nem ajánlottam fel.

Fodor László lakos: Köszönöm szépen. Laci?

Glózik László képviselő: Nekem ez a tiszteltdíj kérdés…

Fodor László lakos: Egyenes választ kérek, igen, vagy nem?

Glózik László képviselő: Rendben van, nem. De hozzá tehetek valamit? A tiszteletdíjjal azért nincsen nagy problémám, mert az elmúlt 23 év alatt megválasztott polgármester és képviselők közül én vagyok az, aki azt megelőzően saját költségemen, ugyan hasonló munkát végeztem ebben a faluban egyszer. Másodszor 10 éven keresztül a football csapatot saját pénzemből tartottam fenn nagy részében, tehát az hogy ne csináltam volna semmit és ne ajánlottam volna fel dolgokat, az részemről…

Fodor László lakos: De mi a 3 évről beszélünk Laci, az elmúlt 3 évről. Most választottak képviselőnek.

Glózik László képviselő: Semmit.

Kacsári Lászlóné alpolgármester: Én most, arra akartok rátérni, a Jani ügyére, én személy szerint úgy tudtam, hogy Jani szólt mindig a Csillának, hogy mikor nem tud jönni.

Fodor Csilla polgármester: Nagyon ritkán szólt , talán kétszer.

Kacsári Lászlóné alpolgármester: Most például Angliában dolgozik.

Fodor Csilla polgármester: Az igazolás nem azt jelenti, hogy a kedves képviselő megtalálja a telefonját, amit addig nem vett fel, nem írt vissza, nem jelentkezett alapon, hogy most akkor nem tudok menni a testületi ülésre. Ez nem igazolás a kormányhivatal álláspontja alapján sem. Ha a gyermeked nem megy iskolába, akkor nem elég az, hogy anyuci betelefonál, hogy nem megy a gyermek. Írásban kell igazolást adni.

Kacsári Lászlóné alpolgármester: Igen, Jani szólt, hogy csütörtöki napokon, mikor kezelésre járt, akkor nem tud jönni és mindig pont csütörtökön volt a testületi. Ezt azoktól kéne megkérdezni, akik nincsenek itt. Én úgy tudom a képviselő úrtól, hogy ő igazolta.

Fodor Csilla polgármester: Egy pillanat. Azért vittem testület elé Évi, mert nem volt igazolás. A bodonyi kocsmából is jött vissza a hír, hogy én direkt mindig csütörtökre teszem testületi üléseket, mert Füri János…

Kacsári Lászlóné alpolgármester: Azt nem mondtam, hogy direkt.

Fodor Csilla polgármester: Hagy mondjam végig. Egyre azért emlékezzünk. Addig, míg Nagy Kálmán volt a jegyző, addig mindig csütörtökön volt Kisecseten , egész nap intézte az ügyeinket és fogadta a lakosokat . Mindig csütörtökön volt a testületi ülés, tehát nem én találtam fel a spanyol viaszt, hogy direkt Jancsi ellen tettem csütörtöki napra a testületi üléseket. Ha megnézitek a dátumokat, mielőtt Jancsi beteg lett volna és orvoshoz kezdett volna járni, az esetek 95%-ban csütörtökön volt a testületi, mert így volt ésszerű, hogy itt maradt a jegyző estére is a testületi ülésre. Például most szerdára volt téve a testületi és mégsem volt.

Miklián Árpádné lakos: Én csak annyit szeretnék ehhez hozzászólni, hogy volt, hogy 2 alkalommal én jöttem ide le a testületire, és Jancsival találkoztam, itt volt Kisecseten.

Kacsári Lászlóné alpolgármester: És nem jött el?

Miklián Árpádné lakos: És nem jött el.

Kacsári Lászlóné alpolgármester: Én ezt nem tudtam. De szerintem ezt abba lehetne hagyni, nyugodtan meg lehet kérdezni tőlük.

Fodor László lakos: Egyébként az iskolában is van az igazolt hiányzásnak maximuma, még az is lenne, mert, ha valaki nem képes ellátni ezt a feladatot, még egyszer megismétlem, nem kötelező, senkinek nem akasztották a nyakába, hanem ő jelentkezett, hogy szeretne képviselő lenni. De az meg tisztességtelen, hogy a tiszteletdíját egyszer sem ajánlotta fel. Az SzMSz ellenére, amit ti szavaztak meg mégsem vontátok vissza a tiszteletdíját.

Tóth Zsuzsanna lakos: Legyen benne annyi, hogy nem tudom ellátni.

Fodor László lakos: Vagy legalább annyi tisztesség, hogy nem tudom ellátni, nem veszem fel a tiszteletdíjamat. De én csak annyit kérdeztem, hogy miért szavaztátok meg azt, hogy nem lesz megvonva a tiszteletdíja? Csak a falunak nem tesztek jót, mindenki másnak igen. Érdekes, hogy ünnepségen is csak veled meg Mónikával találkozunk, mást még nem láttam. Mikor képviselő voltam, akkor kutyakötelességem volt, hogy ünnepségekre elmenjek.

Bíró Mária lakos: És nem lehet kimutatást készíteni, hogy hányszor nem volt?

Fodor Csilla polgármester: Ott van a jelenléti ív. Egyéb?

Fodor László lakos: Nekem lenne még egy javaslatom, vagy kérésem, mert javaslatom ugye nem lehet . A jelen lévő két képviselő gondolja át a busszal kapcsolatban, amit Zsuzsa is mondott és a 80 aláírás is alátámaszt, vagyis nem kéne lesöpörni egy ilyen ki faluban, hogy nem érvényesítjük a kárigényünket az összetört falubusszal kapcsolatban. Hiszen meghatalmazás van, hivatalosan aláírással ellátva, teljes felelősséget vállalva. Mert tényleg azt mondom, hogy nagyon gazdag ez a falu, akinek mikuláscsomagra nem jut, de veszni hagy több százezer forintot. A falubusz rendkívüli  értékcsökkenéssel rendelkezik egy hasonló korú, de nem totálkáros autóhoz képest. A matricázása se lett kifizetve, újra kéne gondolni az egész történetet, ha már akkor nem tudtátok, és meg tudtak vezetni benneteket, mert most is azt mondom, hogy hagytátok magatokat megvezetni. Gondoljátok át, mert most is lehet  beadni Bodony felé egy igényt, hogyha nem hajlandók ebben tisztességesen tárgyalni, akkor bíróságra kell fordulni, mert jogállamban élünk és van egy aláírt papír, amin az szerepel, hogy  a busszal kapcsolatban mindenféle károkozásért vállalják a felelősséget. Ez egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy lehetett figyelmen kívül hagyni a tényeket, hogy tudtátok megszavazni, hogy a saját falutok érdekeiről egy tollvonással lemondtatok. De nem értem, hogy ebben mi a tisztesség, mondjátok már meg, hogy mi vezérelt titeket? Ezt nem lehet épp ésszel megmagyarázni.

Glózik László képviselő: Engem az, hogy én egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról és már kíváncsi vagyok én magam is, hogy ez a per meg lesz nyerve.

Tóth Zsuzsanna lakos: De nem pereskedni kell Lacikám.

Glózik László képviselő: Ha nem hajlandó Kétbodony fizetni.

Fodor László lakos: A lehetőségről is lemondunk?

Tóth Zsuzsanna lakos: Amikor a fülünk hallatára a Bodonyi polgármester asszony von felelősségre minket?

Fodor Csilla polgármester: De nem perről van szó.

Fodor László lakos : Én úgy tudom, hogy a jegyző asszony jogi végzettségű. szeretnék egy kérdést feltenni. Jelen esetben Ön szerint felmerül-e, ha szabályosan, meghatalmazással a gépjárművet átadtuk és az van odaírva, hogy vállalnak minden felelősséget és kárt, hogy ne lehessen érvényesíteni a követelésünket. Egy ilyen papír a kezünkben van, akkor épeszű-e az az ember, aki csak meg se próbál érvényt szerezni ennek a jogának, vagy akkor egyáltalán minek írunk ilyen papírt. Ön szerint  van-e esély a kárigény érvényesítésére?

Dr. Villant Gréta jegyző: Igen, egy kárigényt lehet érvényesíteni, és úgy gondolom, hogy ha a képviselőtestület úgy dönt, akkor a reális esélye megvan, hogy meg lehet, egyezni vagy a kárt ki tudja fizetetni.

Fodor László lakos: Köszönöm Jegyző Asszony. Laci ne te döntsd el, hogy ez így nem lehet, mert egy jogot végzett ember, azt mondja, hogy igen.

Glózik László képviselő: Laci én nem eldöntöttem, csak azt mondtam, hogy nem vagyok meggyőződve.

Fodor László lakos: De, ha meg se próbáljuk? Ha lemondunk róla?

Glózik László képviselő: Igazad lehet, erről nem vitatkozom, le fogunk ülni a következő testületi ülésen és megtárgyaljuk.

Fodor László lakos: Köszönöm szépen. Ha átgondoljátok, én azt mondom, hogy az nagy dolog lenne.

Kacsári Lászlóné alpolgármester: De csak a Zachar Gyula írta alá a papírt.

Fodor Csilla polgármester: Nem, Judit is aláírta és rajta van a bélyegző is. Évi, mikor a testületi elé vittem a 80 aláírással és a kezetekbe adtam a fénymásolt meghatalmazást, azon már ott van rajta a Kétbodonyi polgármester asszonynak is az aláírása és a bélyegzője. Más milyen meghatalmazásom nincs, tehát ezt már láttátok.

Tóth Zsuzsanna lakos: Beszéljünk már arról, hogy Zachar Gyulának kölcsönadtad volna a buszt?

Kacsári Lászlóné alpolgármester: De nem ő kérte el

Glózik László képviselő: Legyen az egyik napirendi pont ez a következő testületi ülésen.

Fodor Csilla polgármester: Egyéb kérdés? Hozzám, vagy a képviselőkhöz?

Több hozzászólás nem lévén Fodor Csilla polgármester megköszönte a megjelentek munkáját és a falugyűlést befejezettnek nyilvánította.

 

 

     ……………………………………                                  ……………………………………                    

                 Dr. Villant Gréta                                                                Fodor Csilla

                       jegyző                                                                            polgármester