Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.
Bejelentkezés
Regisztráció

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

IX. Pampuskafesztivál Megrendezése Kisecseten

A felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-47-7-17

Elszámolható összköltség: 979 170 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

A Népi hagyományokra, kulturális, és természeti értékekre épülő rendezvények támogatására című VP6-19,2,1,-47-7-17 számú helyi felhívásra Kisecset Község Önkormányzata támogatási kérelmet nyújt be, hogy ezzel is az óvodától a felnőtté válásig segítse a fiatalokat a helyi értékek megismerésében, saját településünk, térségünk megszerettetésében, környezetünk megóvásában, jövőjük és boldogulásuk helyi megvalósítása érdekében.

A 9. alkalommal megrendezésre kerülő „Pampuskafesztivál” már hagyományosnak mondható falunapi rendezvény, melyet minden évben ingyenesen biztosítunk a helyi lakosságnak, és az idelátogató vendégeknek. A rendezvény idejének kituzésében figyelembe vesszük a térség hasonló eseményeinek időpontját, és ehhez igazítjuk a nyári rendezvényt. A fesztiválon a színpadi produkciók, fellépések mellett (melyet külön programterven részletezek) törekszünk arra, hogy bemutassuk a térségben előállított helyi termékeket, ezekhez standokat biztosítunk a termelőknek. A fesztivál programkialakításában fontos célunk, hogy minden célcsoportot érintsen, valamint, hogy a környezettudatosság rögzüljön az ide látogatókban, ezért a hulladékot szelektíven gyűjtjük, valamint a Zöld Híd B.I.G.G. kft bemutató sátrat biztosít a környezettudatos hulladékgazdálkodásról. Programjaink között szerepel a Rétsági Egészségfejlesztő Intézet Mobil Vizsgálóállomása, valamint az Egészséges étkezési tanácsadás, melyek az egészségtudatosságot erősítik a résztvevő közönségben A helyi identitástudatot, palócföldi hagyományokat, és összetartozást erősítve meghívjuk a szomszédos települések hagyományőrző csoportjait, valamint teret adunk a helyi önszerveződő csoportoknak. A rendezvény szervezéséhez, lebonyolításához adott árajánlatok elbírálásakor fontos szempont, hogy az Ipoly-menti Palócok Térségfejlesztő Egyesületének illetékességi területén székhellyel rendelkező vállalkozásokat részesítsük előnyben.

A fejlesztés megvalósításának helye a kedvezményezett járások besorolásáról szóló 290/2014 (XI.26.) Korm. rendelet alapján a Kedvezményezett járások kategóriába tartozik. - A fejlesztés megvalósításának helye a kedvezményezett települések besorolásáról, és a besorolás feltételrendszeréről szóló 105/2015 (VI.23.) Korm. rendelet alapján Társadalmi- gazdasági és infrastrukturális szempontból kedvezményezett településnek minősül. - A tervezett fesztiválon 6 db térségben előállított helyi termékre vonatkozó stand lesz felállítva. – A tervezett fesztiválon 8 órát meghaladóan, egész napos programot biztosítunk. - A beruházás háromnál több célcsoportot érint (Gyermekek, Nők, Idősek, Fiatalok, Romák) - A rendezvény idén 9. alkalommal kerül megrendezésre, több éves hagyománya van. - A környezettudatosság megjelenik a rendezvényen. ( Zöld sátor, szelektív hulladékgyűjtés).