Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.
Bejelentkezés
Regisztráció

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Széchenyitervlogó

Sajtóközlemény

Belterületi közútfejlesztés Kisecset községben

2023/03/…

Kisecset belterület Kossuth úton - közműves lakóúton - 570 m hosszú, ill. 1775 m2-es útfelület teljes felújítása révén a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia céljainak támogatása. Az érintett útszakasz burkolta letöredezett, megsüllyedt így használhatatlanná vált. A tervezett infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően, szilárd burkolat kiépítésével javul a por- és zajártalom, csökken a járművek igénybevétele, ill. a fejlesztéssel érintett létesítmény karbantartására fordított energiafelhasználás jelentősen csökken.

A projekt forrását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A megítélt támogatási összeg:           31,43 millió forint

A támogatás mértéke %-ban:             100 

A támogatás jellege:                           Vissza nem térítendő támogatás

 

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló projekt elsődleges célja a helyi önkormányzati tulajdonú belterületi közutak építése, korszerűsítése, felújítása, közlekedésbiztonsági célú fejlesztése. Az érintett út a település nyugati részén helyezkedik el, tulajdonképpen a falu fő utcája, így kiemelt szerepet játszik a falu úthálózatán belül. A projekt keretében a teljes szakaszon, az útalap kiegészítésre kerül, a károsodott útburkolatok, természetes elhasználódásából adódó hibák helyreállítása, valamint a padkák áramló víz által kiváltott mechanikai hatásoknak is ellenálló eredeti funkcionális állapotának visszaállítása valósul meg. Az adott szakaszra teljes szélességben új kopóréteg készül. Pályaszint emelés nem történik, ezért közmű kiváltásra nem kerül sor.

A projekt, az egyéni és a közösségi közlekedés harmonikus fejlődésén keresztül elősegíti a közlekedési mobilitást, valamint a településközpont és a település közintézményeinek, közszolgáltatást nyújtó létesítményeinek jobb megközelíthetőségét.

A kedvezményezett neve: Kisecset Község Önkormányzata

A projekt címe: Belterületi közútfejlesztés Kisecset községben

A szerződött támogatás összege: 31 427 364 Ft

A támogatás mértéke %-ban: 100

A megvalósulás helyszíne: 2655 Kisecset, Kossuth út 199/3 hrsz, 0+000-0+570

A projekt tervezett befejezése: 2025.07.31.

A Felhívás megnevezése: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-NG1 Belterületi közutak fejlesztése

A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-NG1-2022-00025

További információ kérhető:

Kisecset Község Önkormányzata

Elérhetőség: