Get Adobe Flash player
Címlap Közérdekű adatok 1. Alapadatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők 1.1.1 Rendeletek Tájékoztatás a Településkép védelméről szóló rendeletről

Tájékoztatás a Településkép védelméről szóló rendeletről

T Á J É K O Z T A T Á S

Kisecset Község Önkormányzata Képviselő-testületének a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény értelmében legkésőbb 2017. december 31. napjáig meg kellett alkotnia a Településképi rendeletét. A településképi rendelet szakmai megalapozása érdekében Kisecset Településképi Arculati Kézikönyvét is el kellett készíteni. Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy mind Kisecset Településképi Arculati Kézikönyve, mind a Településképi rendelet elkészült és jóváhagyásra került.

Kisecset Község Önkormányzata a településképi arculati kézikönyvek elkészítését - az első pillanattól kezdve - lehetőségként értékelte, melynek keretében olyan szemléletformáló kiadvány elkészítését célozta meg, amit a lakosság örömmel és büszkén használhat majd, saját épített- és természeti környezetének formálása során. A kézikönyvben célunk volt Kisecset épített értékeinek, kialakult településképének illő bemutatása, melyet minőségi képanyaggal és igényes szerkesztéssel kiegészítve próbáltunk még vonzóbbá tenni. A kialakult állapot bemutatásán felül, célunk volt a jövőben építkezők részére egy átfogó iránymutatás megalkotása is, melyben igyekeztünk a kreativitás korlátozása nélkül, csak a legfontosabb településképi szempontokat szerepeltetni. A kézikönyv valódi jelentőségét, várhatóan csak a jövőbeni tapasztalatok alapján tudjuk majd értékelni, de addig is bízunk abban, hogy mind a kézikönyv tartalma, mind formai megjelenése a „vonzó település” érzetével tölti el mindazokat, akik valamilyen okból azt a kezükbe veszik.

Kisecset Község Önkormányzata – a teljes körű nyilvánosság biztosításának érdekében – a témával kapcsolatos anyagait folyamatosan frissítve közzé teszi a települési honlapon, illetve a témával kapcsolatos felhívásokat kifüggeszti a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján is. A jóváhagyott kézikönyv és rendelet is ezeken a fórumokon érhető el.

Kisecset Településképi Arculati Kézikönyvével és Településképi rendeletével kapcsolatos észrevételeiket továbbra is várjuk a kisecset2655 @ gmail.com e-mail címre küldött elektronikus levélben.

Településképi arculati kézikönyv letöltéséhez kattintson ide.

A rendelet letöltéséhez kattintson ide.

 

Kisecset, 2018. január

                                                           Pribelszki Tamás

                                                             polgármester